Recept Träning Tävlingar

söndag 29 december 2013

Årets julklappar och egen julmiddag


Dit for den julen, alldeles för snabbt. Man märkte ju knappt att den kom när det inte kom någon snö i år till julen här i söder.

Jag hade tydligen varit väldigt snäll i år eftersom jag fick allt jag velat ha, plus lite till. Av min helt underbara sambo fick jag en hushållsassistent och ett par ursnygga örhängen.

Denna supermaskin får jag baka med i fortsättningen.
 Tyvärr gick det lite dåligt med hushållsassistenten så när jag skulle testa den första gången och baka lite bröd så fungerade inte den som den skulle, så vi fick i fredags hämta den till butiken igen för att fixas. Men den som väntar på något gott väntar aldrig förgäves. Och jag har ju hittills klarat mig utan så kanske jag klarar mig ett par veckor till.

Dessa skönheter pryder nu mina öron.
 Sen så fick jag också en symaskin av sambons föräldrar och en Mumin-kanna av hans syster. För en tid sedan så kom jag på att jag skall börja samla på Mumin muggarna och skålarna, så kannan var en jätte fin julklappa. Kannan jag nu fick hör till Mumin på äventyr - Flytten serien, jag har inte muggen eller skålen ännu men tänkte jag skulle köpa dem nu när jag har kannan också. Och symaskin har jag önskat mig varje gång jag behövt korta av gardiner, fixa kläder som gått sönder eller annars bara velat sy någonting, så den kommer nog att komma till användning.

På juldagen gjorde jag julskicka och kålrots- och morotslådor. Har aldrig tidigare gjort egen kålrots- eller morotslåda, men jag tyckte jag lyckades riktigt bra ändå och viktigaste av allt sambon godkände dem också. Hittade recepten på Snellmans hemsida, men i nästa år tänkte jag att om jag gör själv ska jag prova på mammas recept eller kanske morotslåda utan ris, men jag har ju nästan ett år på mig att fundera hur jag gör.

Vår första egna julmiddagen.
 Till efterrätt hade jag gjort hallon-vitchoklad cheesecake i glas. Jag hittade ett recept på nätet som jag sen gjorde om lite.

Vår julefterrätt.
 
Hallon-vitchoklad cheesecake i glas
1 dl vispgrädde
 100 g philadelphiaost
 ca. 1/4 dl strösocker
 1 dl frysta bär (jag hade hallon)
 ca. 50 g vitchoklad
ca. 3 pepparkakor
 
Vispa grädden. Blanda sockret i philadelphiaosten. Vispa socker-ost blandningen i grädden, tills du har en klimpfri kräm. Mosa bären med gaffel. Riv chokladen. Blanda i bären och chokladen i krämen. Krossa pepparkakorna. Ta fram två fina glas. Varva pepparkakskrosset med cheesecakekrämen.
 
Denna efterrätt behöver inte stå i kylen länge före man äter den utan den kan fast ätas direkt. Jag satte vitchokladen i eftersom det är min sambos favorit.
 
Det var vår jul det. Och nästa vecka är det nyår. Vi kommer att fira in nya året här i söder och sen på nyårsdagen så kommer vi att åka upp till mina föräldrar. Där ska vi vara lediga umgås med mamma och pappa och min syster med familj, och vännerna förstås. Tyvärr är inte min bror och hans sambo där eftersom hon måste på jobb igen efter julledigheten, men så är det när man flyttat långt bort och även jobbar skiftesjobb. Men de bor ju ganska nära så kanske man skulle komma sig och hälsa på dem sen när jul och nyår är överstökat.
 
Men nu börjar det bli alldeles för sent igen. Konstigt när man inte lär sig att gå i säng i tid, men jag är ju ännu sjukskriven så behöver ju inte åtminstone upp tidigt imorgon.
 
Go'natt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar