Recept Träning Tävlingar

torsdag 19 december 2013

Barn på gymmet eller inte?

Jag är nu i Österbotten hos min syster och sköter hennes barn. Inget problem med det, men ganska ofta när jag är hit upp eller om min systerdotter W är hos mig i Borgå så tar jag med henne när jag far på gym. Har märkt att man får delade blickar. Största delen tycker det är roligt att jag har med henne men det finns även de som inte alls tycker om det. Personligen tycker jag bara att det är fint att föräldrar (eller som i mitt fall mostrar) bryr sig så mycket om sin egen hälsa att de tar med barnen när dom själv far och tränar. Och mig stör det inte om någon har med sig sina barn.

Många skyller att deras träning inte blir av för dom har ingen som sköter barnen och inte kan man ju ta med dem på gymmet. Ja visst kan man det, anser jag! På gymmet jag går på i Borgå så har dom leksaker, soffa, tv och en Playstation som barnen får använda så länge som mamma/pappa är och tränar. Och på ett tidigare gym som jag gått hade dom en lekplats åt barnen i ett rum bredvid gymmet var dom också hade barnvakt när det var rusningstid på gymmet, så föräldrarna kunde träna i lugn och ro. Så dessa två gym har varit barnvänliga.Men i måndags när jag for till gymmet kom denna lapp emot mig. Jag som hade systerdottern W med mig och hon skulle och träna med mig och systersonen M i vagnen som sov på trappan. Personalen tyckte inte att det var något problem att jag hade med dem, utan föreslog t.o.m. att jag kan ta in vagnen till gymmet. Så vem har då vela sätta upp denna lapp?

Om man är där med barnen mitt på dagen när det inte är mycket folk där så vem stör det att en eller två små gymppare är där? Och hur skall föräldrar som inte har någon som sköter få stärkt kroppen igen efter graviditet eller bara annars hålla sig igång, om de föredrar gym istället för hemmagymppa? Jag tycker att det är så fel att sätta upp en såndär lapp! Det är inte att uppmuntra småbarnsföräldrar att träna, utan tvärtom skrämma bort dem.

Så om jag någon gång får barn kommer de vara med mig på gymmet och om någon frågar mig om man kan ta med barnen till gymmet så uppmuntrar jag dem att göra det. För alla ska få chans att träna om dom vill och barnet inte är hinder så skall inte gymmet heller sätta stopp för det.

Detta är nu min åsikt. Så kommentera gärna om ni är av samma åsikt eller helt av annan åsikt.

Men nu ska jag börja fixa mat åt barnen och sen får vi besök av bästaste M som jag inte träffat på allt för länge.

Ha en fin dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar