Recept Träning Tävlingar

måndag 30 december 2013

HulkLina!

Ja så kände jag mig idag på gymmet. Jag berättade på julafton att jag gjorde personligt rekord i bänkpress, då var resultatet 67.5 kg. Efteråt så kändes det som att jag ändå skulle ha klarat lite till så jag bestämde mig för att testa 70 kg före nyår. Och idag var då testdagen. Jag hade sambon med mig som hjälp om det mot förmodan skulle skita på sig helt, och som psykiskt stöd, för det hjälper alltid några hundra gram. Jag såg till att värma upp ordentligt men inte heller ödsla för mycket energi på de små vikterna. Sista uppvärmnings serien var 65 kg en gång, och det kändes hur lätt som helst så nästa var det stora testet, 70 kg. Jepp, och det klarade jag galant. Det gick till och med så bra så det var tävlingsgodkänt. Efter det tyckte sambon att det gick så lätt så vi testar 72,5 kg. Och javisst, jag fixade det. Kanske inte lika lätt och rent som 70 kg, men jag lyfte 72,5 kg i bänkpress. Så det var en rätt bra avslutning på detta års bänkträning.

Om någon undrar vad jag menar med tävlingsgodkänt så betyder det att rumpan hålls i bänken och fötterna i marken under hela utförandet. Om rumpan lyfter från bänken eller fötterna inte hålls helt i marken blir utförandet underkänt.

Det var annars inte bara jag som hade testdag idag. Sambon hade det också i bänkpress. Hans rekord blev 170 kg! Så jag kände mig också lite som Hulkens flickvän idag.

Imorgon när sambon sover efter nattskifte skall jag på gymmet för sista gången detta år. Sen ska vi till hans syster och fira in nya året med god mat och gott sällskap. Hoppas nästa år blir ett lika bra träningsår som detta. Bara jag får min fot opererad så jag kan börja träna på riktigt igen.

Har ännu inte kommit på något nyårslöfte, men å andra sidan har jag aldrig tidigare gett något så kanske jag klarar mig utan i år också.

Gott Nytt År!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar