Recept Träning Tävlingar

måndag 23 december 2013

Julstress och planer inför julen!

Julstressen tänkte infinna sig igår när vi satt i bilkö påväg till Jumbo köpcentrum. Men jag klarade mig undan. Hade ännu igår morse inte mera pynt till granen än glitter, så det var att få fixat det, och julgranen förstås. Och så hade vi några julklappar i butiken ännu. Klapparna fick vi fixade men pynten och granen var det sämre med. Så det var jag och köpte idag. Har alltid sagt att jag inte kommer att betala för julgran men i år fick jag lov att göra det om jag ville ha en gran. Ingen av oss orkade åka till svärföräldrarnas skogar idag för att söka gran och inte känner vi någon med skog här så jag fick göra såhär i år.

Varje år när julen närmar sig minns jag julstädningen hemma. Allt skulle skina och vara rent. Och visst är det skönt att fira jul när man vet att alla lådor är rena, men jag tycker det är så mycket annat som måste hinnas med före jul så jag tar lådorna till våren, påsken eller midsommar istället och minskar stressen som lätt infinner sig just före jul. Så jag har idag tvättat kläder, bäddat rent och sambon damsugit hushållet. Och så har vi ju klätt granen förstås. Men lådorna förblir ostädade även detta år, den gäst som tycker jag har skitiga kökslådor för ta trasan i vacker hand och städa själv.


Vår julgran med pynten som fanns kvar i butiken. Fin tycker jag. Och så kom Casper med på ett hörn.

Imorgon är det julafton och jag tänkte sova länge, på dagen tänkte jag åka till gymmet och sen ställa mig inför kvällen och vänta att sambon kommer hem från jobb. Sen åker vi till svärföräldrarna för att äta julmat och fira jul med dem.
Juldagen blir ganska lika som julafton men jag skall då fixa lådor och julskinka och vi äter på tumis här hemma.

Nu ska jag fortsätta ta det lugnt och vänta in julen.

God jul på er och hoppas ni får njuta av god mat och sällskap av era nära och kära!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar