Recept Träning Tävlingar

tisdag 21 januari 2014

Sista veckan hemma!

Blev nu en paus med uppdateringen, men jag har haft så mycket att göra och tänka på så jag har bara inte hunnit. Sedan sist så har jag tränat, bakat semlor och försökt återhämta mig efter operationen, och så fick vi lite bilbekymmer som tagit ganska mycket energi. Och i söndags var jag till jobbet och fråga när jag får fara på jobb igen och det blir på måndag morgon. Som jag väntat!

Vi har här också äntligen fått vinter och temperaturen var nere vid -21C härom natten/morgonen. Det är kanske lite väl kallt men det har inte stört mig eftersom solen varit framme så det varit fina dagar. Om jag kunnat skulle jag ha farit på promenad, men foten är inte ännu så bra så jag vågat irritera den så mycket i onödan.

Annars har jag sen senast varit till gymmet några gånger, men ännu denna vecka är det bara överkroppen som blir tränad. Nästa vecka tänkte jag börja testa vad foten säger om träning. Just nu kan jag gå helt normalt utan skor men med skor trycker det på stygnen och är mycket obehagligt. Men i slutet av veckan åker de bort så då lättar förhoppningsvis det också. Denna vecka eller nästa vecka så gör jag sista träningen i mitt 5-3-1-träningsprogram, och efter det tänkte jag berätta lite om det och vad jag tyckte om första varvet.

Semlorna jag bakade härom dagen, bakade jag inte enligt något recept utan använde det jag kände för. Men på ett ungefär så var det:
5 dl vatten
1 påse torrjäst
salt
1 dl linfrön
1dl solrosfrön
1 dl vetegrodd
1/2 dl olja
1 msk Hermesetas SteviaSweet Crystal
ca.4 dl ekologiskt semlemjöl
ca.5 dl fullkornsmjöl
 
Blanda jästen i ca. 37C vatten. Rör i salt, hermesetas, linfrö, solrosfrön och vetegrodd. Tillsätt semlemjölet och rör om. Blanda i oljan. Tillsätt fullkornsmjölet. Låt jäsa på en varm plats ca 20-30 min. Dela degen till ca 10 semlor. Försök att inte knåda degen för mycket. Låt jäsa under duk. Pensla med ägg och strö på t.ex. sesamfrön. Grädda i 225C i ca 12 minuter.
 
Mjöl mängden är jag inte helt säker på för jag satte till tills jag tyckte degen kändes bra. Den var kladdig men inte för lös. Jag tyckte de blev riktigt bra och sambon höll också med. Goda med frön i och vetegrodden höjer protein mängden en aning.
 
Nu blir det att söka fram lite mellanmål och sen börja fundera på vad vi skall äta sen före träningen. Blir axel och triceps idag.
 
Hoppas ni får en fin vecka och inte har det allt för kallt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar