Recept Träning Tävlingar

torsdag 9 januari 2014

Världens godaste lasagne!

Igår gjorde jag lasagne tills sambon kom från jobb. I vanlig lasagne är det ofta ostsås som kanske inte är av det hälsosammaste laget eller i de färdiga paketen en massa E-koder, men i denna så är det Keso istället för ostsåsen så den innehåller mera protein och mindre fett. Vilket jag tycker är bra. Plus att den är väldigt god, och det tyckte även systersonen M som är 1 år 8 månader gammal. Receptet hittade jag på Arlas hemsida där den hette GI-Lasagne, men jag gjorde om den lite enligt smak och vad som oftast finns i skåpet.
Proteinrik lasagne
ca. 500 g nötfärs
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
olja till stekning
ca. 500 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 st köttbuljongtärningar
svartpeppar
ca. 500 g KESO
6 st fullkorns lasagneplattor
riven ost
 
Bryn köttet, löken och vitlöksklyftorna. Krydda med svartpeppar enligt smak. Tillsätt tomatkrossen, tomatpurén och buljongtärningen. Låt små koka en liten stund. Ta av värmen och blanda i Keson. Varva såsen och lasagneplattorna i smord form. Strö över lite ost. Sätt i ugnen på nedre falsen i 175C i ca 45 minuter.
 
Om man vill ha mera kolhydrater i lasagnen så är det bara att använda flera lasagneplattor. Denna är även mycket lättare att göra än med ostsåsen, eller åtminstone för mig bränns den lätt i botten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar