Recept Träning Tävlingar

söndag 2 mars 2014

Bak-dag!

Har idag varit ledig, så för att inte bara sitta i soffan så blev den en ordentlig bak-dag idag. Har en tid varit sugen på att testa göra RAW-kaka och idag blev det då gjord.

Hallon-råchokladkaka
 
Botten
3 dl nötter
3 dl dadlar
1 dl råkakaopulver
2-3 msk vatten
 
Fyllning
2 dl råkakakaopulver
1 dl honung
1 dl kokosolja
3-4 msk varmt vatten
 
Emellan: Färska eller frysta hallon.
 
Börja med att koka bären och sätt dem och svalnas.
Krossa nötterna i blender. Tillsätt kakaopulvret och blanda väl. Tillsätt dadlarna i små bitar. Tillsätt vattnet. Tryck ur i smord eller bakplåtsklädd form. Sätt hallonen på bottnen och sätt kallt ca. 1 timme.
Smält kokosoljan och honungen i vattenbad. Blanda i kakaopulvret och vattnet. Häll över den avsvalnade bottnen och hallonen. sätt svalt ca. 30 minuter.
 

Tycker man inte om för söta kakor är den här just perfekt!
Sen blev det en stor sats med bulladeg också, enligt mammas recept. En del blev vanliga runda bullar som på tisdag skall bli fastlagsbullar till jobbakompisarna, och resten blev kanelsnurror.

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar