Recept Träning Tävlingar

onsdag 26 mars 2014

Tävlingsresultat och genomgång!


Igår var då styrkelyftningstävlingarna som jag tidigare skrev om. Tävlingarna var i Tammerfors så vi åkte upp redan på måndag kväll så att vi skulle hinna sova ordentligt natten före tävlingarna.

Igår morse så hade vi invägning kl. 8.30. Det var bra så kunde man fara och väga sig före morgonmålet, vilket för min del betyder 1-1,5kg lättare än efter morgonmålet. I samband med vägningen anmälde vi startvikterna också.

Efter vägningen åt vi morgonmål och packade väskorna och gick till tävlingsplatsen för att värma upp. Jag var inte ännu SÅ nervös efter morgonmålet, men när jag pratade med den som också var i samma viktklass som jag och hon var supernervös så kom nervositeten smygande på mig också.

Vi började med knäböj och jag hade en startvikt på 90 kg. Jag ville börja med en vikt som jag visste helt säkert att jag får så att jag får resultat ens. Nå men 90 kg var hur lätt som helst så jag satte på 7,5kg till till nästa runda. Nu började jag på riktigt vara nervös och illamående. Men 97,5 kg kändes hur bra som helst och alla tre domarna var överens, 3 godkända lampor tändes. Nu hade jag förbättrat fjolårets resultat med 7,5 kg, så jag bestämde mig för att köra allt eller inget så jag satte på 5 kg till till sista rundan. Före det var min tur igen blev jag ännu nervösare och nu trodde jag på riktigt att jag skulle spy. Jag hade ju aldrig provat 102,5 kg i knäböj, inte ens på träning. Men det var bara att försöka. Jag kände redan under utförandet att nu gick jag inte tillräckligt djupt ner och tänkte att jag nu inte får detta godkänt. Men 2 vita lampor och 1 röd. Vilket betyder att det var ett godkänt lyft! Jag hade förbättrat mitt knäböjsresultat med 12,5 kg sedan ifjol!

Efter knäböjen hade vi en paus och uppvärmning inför bänkpressen så länge som männen gjorde knäböj.

Jag hade en startvikt på 65 kg i bänkpressen. Där var det samma sak som i knäböjen, jag började med en säker vikt så jag skulle få resultat. 65 kg kom utan problem så jag satte på 2,5 kg till till nästa runda, för det var det största jag provat under träning och hade jag en bra dag var jag säker på att jag skulle få det godkänt. Vilket jag också fick. Nu var det att fundera på vad jag skulle ta till näst. Jag hade ju provar 72,5 kg på träning men det var inget tävlingsgodkänt lyft så jag tvekade lite på om jag skulle prova, men jag hade ju förbättrat fjolårets resultat med 7,5 kg redan så jag beslöt att testa. Och visst var det värt att försöka. Utförandet kändes bra och vikten kändes lätt. Jag vågade inte sätta mig upp när jag gjort utan kikade bakåt där jag låg på bänken, vilka lampor tänds? Och 3 vita lampor tändes, så det gick ju mer än bra. Nytt personligt rekord var 72,5 kg!

Efter bänkpressen kändes det bara för bra. Jag hade redan nu förbättrat 2 av 3 sedan ifjol och med 12,5 kg i båda! Men nu var det marklyften kvar, som jag hunnit träna minst på.

Startvikten i marklyft hade jag satt 130 kg. Det hade jag gjort en gång på träning, så jag BORDE få det. Och jo jag fick det, med 2 vita 1 röd lampa. Nästa runda satte jag på 10 kg, 140 kg var mitt personbästa och fjolårets resultat. Och det kom med samma resultat som föregående, 2 vita och 1 röd. Men huvudsaken var att det var godkänt. Nu var det att testa på nytt personligt rekord, men efter de två första försöken väntade jag inte allt för mycket, men jag satte på 5 kg till. Jag fick upp 145 kg, men jag kände redan mitt i lyftet att jag stödde stången för mycket på låren. Och 3 röda lampor tändes, vilket betydde att jag inte fick det godkänt.

Mitt sammanlagda resultat blev 315 kg. Vilket betyder att jag hade förbättrat med 25 kg sedan i fjol. Jag var supernöjd med resultatet med tanken på min benträningspaus i samband med fotoperationen. Bänkpressen som ifjol var min svaghet har förbättrats något otroligt under det senaste året, och en orsak till det är väl kanske att jag tränade överkroppen mera under tiden som jag inte kunde träna benen så mycket.

Och med detta resultat fick jag SILVER i min viktklass och av alla kvinnor som deltog hade jag näst bästa resultat. Detta gav igen mera motivation till träningen.

Tyvärr meddelade de att dessa tävlingar kanske var de sista som ordnas. Men det gjorde de för två år sedan också och efter det har det ordnats två tävlingar, så vi får hoppas att de kommer på andra tankar.

2 kommentarer: