Recept Träning Tävlingar

onsdag 9 juli 2014

Länge sen sist!

Oj vilken paus från uppdatering det blev. Har den senaste veckan tränat, varit på länk och varit på två vänners fest. Och förstås njutit av sommaren som äntligen kommit. Ja, och så har jag ju varit på jobb också ibland.

Vad kommer till träning så har jag nu lite testat hur stora vikterna stiger. Förra veckan testade jag marklyft först och där fick jag 130 kg lätt. Skulle kanske fått mera men jag hade lyft så många serier då redan så jag ides inte sen mera, så om jag här inom en snar framtid skulle prova lite mera igen. På lördag testade jag bänkpressen och där kom 70 kg x 2. Helt nöjd med det är jag med tanke på att bänken inte riktigt velat löpa den senaste tiden och med tanke på att jag gjorde bänkpressen ensam. För mig har säkraren i bänkpressen väldigt stor betydelse, den ger ett psykiskt stöd och jag vågar ta med större vikter när jag vet att någon hjälper och det skiter på sig, fast säkraren bara står där. Och nu i måndags testade jag på knäböj och där kom 100 kg x 2. Och där är jag också helt nöjd med tanke på att mitt max är 102,5 kg och det har jag bara gjort en gång och då på tävlingarna.

Bild från måndagens testning.
Har den senaste tiden bakat mest bröd och gjort råchoklad, men igår satsade jag på stort och testade att baka en blåbärsråkaka som jag hämtade till jobbet. Receptet hittade jag här och tyckte den verkade så intressant att jag har nu en tid haft den i tanke men inte bara haft tid/ork att göra den. Den var ganska speciell i smaken men på ett mycket bra sätt och inte så söt heller eftersom det inte är något socker i den. Jag använde agave-sirap istället för honung, men det fungerade också riktigt bra.

Intressant färg på kaka men den var faktiskt riktigt god!
Idag sov jag till kl. 13 efter nattskifte och varit normalt seg efter vaknatt. Men jag kom på att vi med sambon skulle fara ut i skogen och se om det finns blåbär redan. Några bär att prata om fanns där inte men det blev 1,5 timmes promenad i skogen i stället.

Dagens skörd. Och ja, botten syns mellan bären, så lite hittade vi.
Nu blir det att slappa i soffan resten av kvällen. Imorgon tänkte vi med vännen B kanske fara och plocka jordgubbar.

Hoppas ni hunnit njuta av sommaren som kommit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar