Recept Träning Tävlingar

söndag 23 november 2014

Hänt i veckan!

Tänkte denna gå skriva en Hänt i veckan-uppdatering.

I måndags sov jag till 12.30 eftersom jag sluppit från helgens dubbel nattskiften på morgonen. Efter "morgonmål" och lite till vila åkte jag till gymmet och gjorde denna veckas HIIT. Mina ben tycker inte om att springa hårt och jag får lätt "valpsjuka" om jag springer mycket och hårt, i måndags provade jag med kall-varmvård efter träningen och mina ben var inte alls lika ömma som de brukar efteråt. Efter träningen och dusch var det massage som gällde. Jag försöker gå regelbundet på massage fast jag inte har något speciellt, bara för att förebygga olika skador och spänningar. Och speciellt nu under tävlingsdieten skulle det vara viktigt att gå regelbundet så jag inte behöver hålla onödiga pauser i träningen. Hade tänkt gå på Pilates ännu på kvällen men soffan var då ett bättre alternativ efter HIIT och massage.

På tisdag blev det, i mina mått mätt, en tidig väckning kl. 8, snabbt morgongröt och kaffe, och sen till gymmet för veckans första benträning, baklår och rumpa. Efter gymmet snabbt till jobbet varifrån vi med några arbetskompisar fortsatte mot Helsingfors för curling och bastubad. Var i säng efter midnatt.

Stiligt!
Onsdag sov jag till kl. 11, hade lite sömnbrist efter dubbel nattskiften och tisdagens program. Låg i soffan i morgonrock till eftermiddagen. Städade köket och tvättade köksfönstret. Sen blev det gymmet och bröst-triceps träning.

Kvällsmål i glassform. Älskar min glass-maskin!
På torsdag hade jag morgonskifte, vilket betydde jobb mellan kl. 7 och 19. Hade planerat hålla vila från träningen då, men när jag fick möjlighet att träna på arbetstid utnyttjade jag situationen. Och vilan flyttades till lördag efter nattskifte, var den verkligen behövs. Gjorde veckans rygg-bicepsträning.

På fredag sov jag länge, åt morgonmål när andra åt lunch. Slappade och gjorde sista höst-städningen ute just före det började snöa. Var till gymmet och gjorde veckans andra benträning, framlår och vader, före nattskifte. Kom ordentligt med snö på fredag kväll annars.

När jag åkte hemifrån till gymmet.

När jag tränat klart och åkte från gymmet.
Tycker snön kan bli kvar till våren nu för jag tycker inte alls om gråa, bruna, mörka och trista hösten!

Lördag blev det igen att sova på dagen eftersom jag varit natten på jobb. Och lördag betydde veckans vilodag! Jag borde alltid ha mycket program när jag har vilodag för jag blir annars lätt rastlös och vill bara och träna. Men kanske det ibland är bra att bara vara också. Slappade, tittade på film med sambon och gjorde INGET speciellt på kvällen.

På söndag sov vi länge. På eftermiddagen blev det gymmet, poseringsträningar och nästa veckas planering med min tränare. Och HJÄLP vilket jobb jag har framför mig med dessa poseringar! Men kanske det hinner bli bra ännu före april. Före gymmet tittade vi på några avsnitt av serien Rome.

Nu ligger jag i soffan och tar det lugnt efter träningen och en god återhämtande måltid kyckling, spelt och grönsaker. Ska försöka se om sambon vill titta en filmsnutt med mig igen. Och imorgon blir det shopping, skor och jacka både åt mig och sambon.

Hoppas ni inte blev helt uttråkade, men ungefär såhär har min vecka sett ut! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar