Recept Träning Tävlingar

torsdag 18 december 2014

Det är synd om mig som inga godsaker får på julen..

Nu när jag är på diet har jag många gånger fått frågan om den kommer vara under julen också och om jag inte får några godsaker och julmat under julen. Och när jag svarat  jo den kommer vara över julen och jo det kan vara jag inte äter någon julmat i år så har de flesta tyckt att det är ju då ingen riktig jul. Är det maten som gör julen eller vad är det som gör den?

Lite posering efter rygg-bicepsträningen.
Jag tycker inte att jag går miste om någonting bara för att jag eventuellt inte får äta julskicka, lådor, choklad och jultårtor, glögg och alkohol. Jag har själv valt att börja med denna tävlingsdiet och jag har mitt mål klart framför mig, och det gör det lätt att äta, enligt någon, strikt och allt via vågen. Äter ju inte i normala fall heller annat godis än hemgjord råchoklad, så på den fronten har jag inte behövt lämna bort någonting som hört till min vardag. Med julmaten tänker jag att jag har 50 år framför mig att äta julmat, så jag hinner nog äta det till lust och leda. Och om jag efter tävlingarna tycker jag gått miste om julmaten gör jag den till vappen fast.

Kanske ser min julmat ut såhär i år.
Nå vad gör min jul då? Min jul gör det att jag får vara med sambon, min familj och speciellt att jag får följa mina syskonbarns spänning på julafton och deras väntan på julgubben. Och det kan vara att jag får äta julmat ändå, i små mängder och jag lämnar bort jultårtorna och chokladen, som jag ändå inte bryr mig om.
Nu var det färdigt för denna gång!
Så jag tycker inte synd om mig själv för att jag inte får godsaker till jul, och det skall ni inte heller göra. Som sagt har jag valt detta själv och JAG har inga problem med att lämna bort sådant som hör festen till. Att jag får umgås med nära och kära är tillräckligt fest för mig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar