Recept Träning Tävlingar

lördag 6 december 2014

Trevlig självständighetsdag alla!

Idag är det Finlands självständighetsdag. För många betyder det ledigt, julfester, bal och skumppa. För mig blir det nattskifte som börjar om 1,5 timme.

Men före det tänkte jag skriva lite om hur min vecka varit. Jag har då denna vecka haft vilovecka, eller lätt vecka. Började känna att det var dags för lite extra återhämtning åt kroppen så vi beslöt att ta det denna vecka när jag har många nattskiften så det skulle annars blivit svårt att få inplanerat alla träning mellan skiften, och kroppen hinner ju inte återhämta sig optimalt när man vakar. Jag har konstaterat det att mitt huvud klarar inte av att vara en vecka helt otränad (om jag inte då är på resa och har mycket program) så jag fick ett program för denna vecka var det var lätta vikter och lååånga serier som gällde. Och mycket rullning, stretchning och massage.

Eftersom jag denna vecka inte tränat lika hårt och inte förbrukat lika mycket som normalt, så har jag inte tagit aminosyror, kolhydrater eller protein runt träningen som jag annars tar. Detta har betytt att jag haft ett väldigt stort kaloriunderskott denna vecka. På onsdag började jag märka att jag var lite hängig. På torsdag var jag trött och utan energi, och på fredag var jag helt slut. På fredag morgon var jag till kosmetologen på sockring och efter det var jag så trött att jag tänkte jag vilar en liten stund så jag orkar nattskifte. Jag sova över 3 timmar! Och jag kände svag helt enkelt. Jag satte meddelande åt min coach att nu är denna kvinna tom. Plus att jag funderade över varför vikten inte sjunkit sedan onsdag trots kaloriunderskott? Hon ringde och sa att jag resten av veckan får sätta till lite extra kolhydrater och jag skall sluta stirra på vågen. Det är inte viktigaste att vikten sjunker utan hur formen far framåt. På söndag skall vi se hur formen är och hur vi fortsätter nästa vecka. Nå redan idag när jag vaknade och steg på vågen hade vikten sjunkit, så jag lugnade mig igen.

Extra gröt på morgonen betydde två Mumin-skålar gröt, bär, grynost och olja. Nam!

Idag har jag bara vilat. Sovit till efter 14 och bara tagit det lugnt. Nu börjar det bara vara 45 minuter tills jag skall vara på jobb så jag får lov att avsluta för denna gång. Imorgon blir det då massage och planering. Och på måndag skall jag på Inbody-mätning. Lite spännande nog, men jag tror resultatet ser bra ut.

Ha en trevlig självständighetsdag och ta det lugnt om ni tänkt fira det stort! ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar