Recept Träning Tävlingar

fredag 30 januari 2015

Havredyna

Har redan en längre tid tänkt att jag skulle behöva en egen havredyna. Tittade på dem i butiken men tyckte att de var så tråkiga och dyra, så jag bestämde mig för att göra en själv. Hade direkt en vision av hur den skulle se ut och vilken form den skulle vara. Och jag ville att dynan skulle gå att tvätta.
 
Eftersom dynan skall gå att sätta i mikron så behöver allt material vara helst av bomull, även sytråden.
 Jag hade bara ett gammalt lakan av bomull hemma så jag började med att göra inne-dynorna. Jag ville ha flera små inne-dynor så att havren inte rinner ner i ena änden av dynan. Först gjorde jag fem fyrkantiga dynor, men senare kom jag på att de måste vara olika former för att jag skall få önskad form på hela dynan. Jag hade ingen mall utan ändrade vart efter jag sytt.

Inne-dynorna före jag hade bestämt mig vilken form de skulle vara.
När jag hade inne-dynorna klara åkte jag för att köpa tyg till ytterdynan. När jag köpt tyget började jag fundera på hur vad jag skall ha för fastsättning, eftersom jag ville att inne-dynorna skulle gå att ta bort vid tvättning. Knappar, dragkedja eller karborband går ju inte att sätta i mikron så jag bestämde mig för att köpa bomullsband att knyta ihop fickorna med. Sen var det bara att åka hem och sy klart.
 
Lätt att ta bort inne-dynorna vid tvätt.
Havren var inte så lätt fixat men det fick jag av en vän med häst, men senare hittade jag havre i S-Markets rishylla också.
Så här började den se ut!
 Måste säga själv att jag är riktigt nöjd med denna dyna. Och den hålls riktigt bra på axlarna tack vare den rundade formen.

Tog en stund att få den klar eftersom jag nu inte kunnat sitta så länge i gången så jag har gjort lite vart efter ryggen orkat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar