Recept Träning Tävlingar

måndag 30 mars 2015

Bakade TVÅ kakor igår och ÅT!!

Crazy Eyes!
LURAD!! Många hade kanske önskat att jag åt kaka, men jag åt mitt mellanmåls-päron! Jag smakade inte ens på degen fast det på bilden så ser ut. Jag som alltid slickat skålen, slickade inte ens av fingrarna när jag klottade deg på dem, utan tvättade dem snällt. Så här skall bakning egentligen gå till och inte så att en tredjedel av degen äts upp före kakan slipper i ugnen!

Och via köksvågen som varje måltid!
Har redan en tid funderat på att baka men har inte orkat och så har jag inte velat utsätta mig själv för frestelsen. Men nu när jag varit på diet i 21!! veckor så konstaterade jag att det nog inte är något problem. Godsakerna slutar inte i världen fast jag inte får äta dem nu, de finns fortfarande kvar om 3 veckor! Nå det fanns nog någon annan orsak till bakandet än bara baklust, och det är att mamma och pappa kommer i helgen på besök så jag tänkte slå till så vi har någonting annat att bjuda på än kvarg, broccoli och kött.

De lux-bitar och en kladdkaka.
De lux-bitarna jag bakade har jag bakat många gånger förr och de kan inte misslyckas. Plus att den är himmelskt god och jag hade alla ingredienser till den hemma, så det var ett lätt beslut. Den bjuds det på här i helgen!

Kladdkakan hade jag tänkt baka närmare tävlingarna till efter tävlingarna, men igår när jag började gå igenom skåpen så beslöt jag mig för att göra den klart och sätta i frysen. Jag hittade ett kladdkake recept på nätet som jag använde som grund och så slängde jag i vad som hittades i skåpen. Kladdkakan innehåller choklad så klart, sen hittade jag dubbel Snickers och marshmallows vars bäst före-datum varit och cashewnötter. Så om jag inte får någonting annat gott efter tävlingarna så väntar åtminstone kladdkakan på mig i frysen. Och några De lux-bitar förstås.

Men eftersom jag vill dela med mig av det goda så här kommer recept på De lux-bitarna.

De lux-bitar
175 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
1/2 dl ljussirap
salt
3 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
 
50 g smör
2 msk ljussirap
2 msk mjölk
3/4 dl strösocker
1 msk vetemjöl
100 g kokosflingor
 
Vispa smör och socker till det blir vitt. Tillsätt kakao, sirap och salt. Vispa i äggen och mjölet. Häll smeten i en mindre långpanna ca. 20x30 cm. Grädda i ca. 30 minuter i 175 grader.
 
Smält smöret till kokostäcket. Blanda i sirap, mjölk, socker och mjöl. Vispa ihop. Rör i kokosflingorna. Bred ut på kakan och grädda i ca. 10 minuter.
 
Jag föredrar denna kaka på kladdigare sidan så jag har den inte i ugnen tiden helt fullt ut, men det får var och en prova själv och alla ugnar är ju lite olika. Kakan kan man sen dekorera som man själv tycker. Serveras som den är, eller med vaniljglass, vaniljvisp eller lättvispad grädde. Och kom ihåg att NJUTA!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar