Recept Träning Tävlingar

onsdag 13 maj 2015

Chili-chokladkaka

Tänkte igen en gång återvända till mina tävlingar men nu tänkte jag dela med mig av receptet på Chili-chokladostkakan jag bakade och hade med mig till tävlingarna. Denna kaka har jag ätit en gång tidigare, då på Fazers Café, och efter det har jag många gånger tänkt att jag någon gång när Fazer kommer emot skall jag äta denna kaka igen. Nå detta börjar vara flera år sedan och detta tillfälle har ännu inte kommit emot men kakan kom jag ihåg under min diet.
Receptet hittades på Fazer´s hemsida

Chili-chokladkaka
 
135 g kex smulor
15 g kakaopulver
20 g socker
55 g smält smör 
 
Blanda kex smulorna, kakaopulvret och sockret. Tillsätt det smälta smöret och rör till en jämn massa. Sätt bakplåtspapper i en form med löstagbara kanter och tryck ut massan på bottnen.
 
200 g mörk Fazer Premium 70% choklad
4 äggulor
80 g florsocker
25 g Sambal oelek
200 g färskost
200 g grädde
 
Smält chokladen. Vispa grädden. Vispa äggulorna, sockret och Sambal oeleken. Tillsätt smälta chokladen, färskosten och till sist grädden. Rör om försiktigt till en jämn smet. Häll smeten i formen. Täck och låt stå i kylskåp över natten.
 
300 g mörk Fazer Premium 70% choklad
kakaopulver
 
Dekorera före servering.
 
Perfekt kombination av choklad och chili, chili-smaken kommer lite efter chokladen. Jag gjorde denna på lördag och den var nästan bättre på måndag än på söndag, chilin kom bättre fram då. Jag orkade inte dekorera den lika fint som kakan på Fazers sida, för jag skulle ju äta den inte titta på den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar