Recept Träning Tävlingar

söndag 7 juni 2015

Gammal säng + delar från en terass = ???

Här har det varit tyst igen en stund. Har tyckt att jag inte haft någonting att skriva om och så har jag haft lite projekt på gång också.

Tänkte i år att jag skulle testa på att få tomater, gurka och paprika från frön så i maj satte jag frön och de växte inne ganska snabbt. Hade ingenting att sätta plantorna i så jag började fundera om jag skulle kunna göra någonting själv. Hade tittat i butikerna på olika trälådor men jag tyckte de var lite onödigt dyra för att stå ute så jag bestämde mig för att göra sådana själv, med hjälp av sambon. Grannen hade impregnerade plankor från en gammal terrass som hon tidigare sagt att vi får använda så jag började gräva i förrådet. Lådorna var rätt lätta att göra, men vad skulle jag då hitta på så att plantorna kunde klättra uppåt?

Vi köpte nya sängar för en tid sedan och de gamla är fortfarande i garaget och väntar på att någon skall plocka isär dem. Jag började titta på sängarna lite och kom på att de blir bra som ställning till lådorna.
Skall binda snören som hänger ner från ramen så att plantorna kan klättra vart efter de växer.
Satte nu plast runt så blir det lite växthus-effekt och kanske plantorna orkar växa lite bättre nu när vädret inte är det varmaste.

Nu är det bara att vänta på att detta lyckas och att det kanske hinner komma gurka, tomat och kanske paprika också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar