Recept Träning Tävlingar

tisdag 27 december 2016

Kahden rakkauden yhdistäminen - Att kombinera 2 kärlekar

Joku on ehkä miettinyt että mistä blogin nimi Kahden rakkauden yhdistäminen tulee ja ajattelin nyt kertoa mistä.

Aloitin blogin kirjoittamisen joulukuussa 2013. Olin ollut vähän aikaa sairaslomalla koska minulla oli pieni kasvain jalassa ja odotin että pääsisin leikkaukseen. Olen aina tykännyt leipomisesta ja sairaslomalla kun tuli tylsää leivoin, ja söin. Keväällä 2013 osallistuin ensimmäisiin voimannostokisoihin ja olin vähän suunnitellut osallistuvani myös 2014, mutta koska jalka esti kyykyn ja maastavedon treenejä se ei ollut vielä 2013 vuoden puolella varmaa voisinko osallistua. Sairasloman aikana tuli treenattua mutta jouduin treenaamaan yläkroppaa enemmän mikä sitten kisoissa näkyi uudessa ennätyksessä penkkipunnerruksessa. No tästä leivonnan ja treenaamisen yhdistämisestä idea blogin kirjoittamiseen tuli ja siitä kanssa nimi. Nyt viime aikoina on ollut vähemmän leipomista ja enemmän treenaamista mutta tänään ajattelin jakaa resepti jouluna leipomistani joulutortuista. Resepti on Kodin juhlakirjasta.

Gluteenittomat joulutortut

250g voita tai margariinia
250g sitruunarahkaa tai muuta maustettua tai maustamatonta rahkaa
4dl gluteenitonta jauhoseosta
2tl leivinjauhetta
n. 5rkl luumumarmeladia tai muuta paistonkestävää marmeladia

Voiteluun
muna

Pinnalle
kaneli-sokeria

Sekoita huoneenlämpöisen voin joukkoon rahka.
Nypi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kaulitse taikina jauhotetulla työlaudalla (käytä gluteenitonta jauhoseosta) noin 3mm paksuksi levyksi.
Ota pyöreällä muotilla rinkuloita ja nosta varovaisesta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Laita nokare marmeladia keskelle ja taita leivonnainen puolikuun muotoon.
Painele reunoilta kiinni.
Voitele munalla ja ripottele pinnalle halutessasi kaneli-sokeria.
Paista 200-225 asteessa uuni keskiritilätasolla noin 10-13 minuuttia tai kunnes pinta on saanut väriä.


Någon har kanske undrat varifrån bloggens namn Att kombinera 2 kärlekar kommer så jag tänkte nu berätta lite varifrån det kommit.

Jag började skriva denna blogg december 2013. Jag hade då varit sjukskriven en tid p.g.a. att jag hade en knöl i foten och jag väntade på att slippa på operation. Jag har alltid tyckt om att baka och under sjukskrivningen när jag fick tråkigt bakade jag, och åt. På våren 2013 deltog jag i mina första styrkelyftningstävlingar och planen var att delta också 2014, men eftersom foten hindrade mig från att träna knäböj och marklyft var deltagandet osäkert ännu i slutet av 2013. Under sjukskrivningen blev det tränat men mestadels överkroppen vilket sen visade sig i ett nytt personbästa i bänkpress. Från denna kombination av träning och bakning kom då iden om att skriva blogg och även så namnet till bloggen. Senaste tiden har det varit mera träning och mindre bakning men det tänkte jag idag ändra på och dela recept på jultårtor jag bakade till julen. Receptet är från boken Kodin juhlakirja.

Glutenfria jultårtor

250g smör eller margarin
250g citronkvarg eller annan smaksatt eller naturell kvarg
4dl glutenfri mjölblandning
2tsk bakpulver
5msk plommonmarmelad eller annan stektålig marmelad

Pensling
Ägg

På ytan
Kanel-socker

Blanda det rumsvarma smöret och kvargen.
Blanda i de färdigt blandade torra ingredienserna.
Kavla degen på mjölat bord (använd glutenfri mjölblandning) till ungefär 3 mm tjock platta.
Gör cirklar med en rund form och lyft försiktigt på bakplåt med bakplåtspapper.
Sätt en klick marmelad och vik på mitten till en halvcirkel.
Tryck ihop kanterna.
Pensla med ägg och strö på kanel-socker vid tycke.
Baka i mitten av ugnen i 200-225 grader 10-13 minuter eller tills ytan fått färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar