Recept Träning Tävlingar

onsdag 1 februari 2017

Vatsaystävällinen - Mag-vänlig


Yritin syksyllä syödä ruisleipää mutta vatsa ei oikein tykännyt siitä. Vatsa alkoi kramppaa ja sattui. Koska kaura on vatsalle hellävaraisempi, kokeilin kauraleipää ja vatsaan ei sattunut enää. Kaupasta löytyy vaikka minkälaisia kauraleipiä, osassa on vain pieni prosentti jauhoista kauraa ja sitten on niitä kovia, ruisleivän muistuttavia kauraleipiä. Koska tykkään leipomisesta, ajattelin että voisihan sitä kokeilla miten kauraleivän leipominen onnistuu.

Koska Googlesta löytyy vastaus kaikkeen niin googletin asiaa ja tadam sieltä löytyi. Tosin joutui kyllä etsimään vähän aikaan ennen kuin löysin 100% kauraleipää. No tässä resepti nyt tulee!

Kaurasämpylät

1 pussi kuivahiivaa
5 dl vettä
1 rkl psyllium
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
n. 7 dl jauhoja

Sekoita vesi, hiiva ja psyllium ja turvota 10 minuuttia.
Lisää öljy, suola ja jauhot. Vaivaa taikina hyvin.
Tee sämpylöitä pellille. Kohota 35-45 minuuttia.
Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.

Käytyin kaurajuhoja, -hiutaleita ja -leseitä. Jauhot tein itse kaurahiutaleista tehosekoittimessa.
Toivomuksesta kokeilin murskata valkosipulia taikinaan ja se oli kuulemma hyvää.

Jag försökte på hösten äta rågbröd men min mage tyckte inte om det utan började krampa och gjorde ont. Eftersom havre är skonsammare för magen, provade jag havrebröd och magen var inte sjuk mera. I butikerna finns allt mellan himmel och jord, i vissa är bara en lite procent av mjölet havre och vissa är skarpa, rågbröds liknande saker. Eftersom jag tycker om att baka tänkte jag att jag skall prova på hur havrebröds bakning lyckas.

Idag har Google alla svar så jag sökte på google och tadaa där hittade jag vad jag sökte. Fast jag hamnade att söka lite före jag hittade bröd som var 100% havrebröd. Här är nu då receptet!

Havresämlor

1 påse torrjäst
5 dl vatten
1 msk psyllium
2 msk olja
1 tsk salt
ca 7 dl mjöl

Blanda vatten, jäst och psyllium och lås svälla i 10 minuter.
Tillsätt olja, salt och mjölet. Blanda väl.
Gör sämlor på plåt och låt jäsa i 35-45 minuter.
Baka i 200 grader i ca 15 minuter.

Jag använder havremjöl, -gryn och -kli. Mjölet gjorde jag själv av havregryn i mixern.
På önskemål testade jag att pressa vitlök i degen och det ska lära vara gott också. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar